Banana bread vypadá možná jako klasický sladký moučník, ale nenechte se mýlit. Tenhle recept s křupavými oříšky a čokoládou strčí do kapsy i tradiční bábovku! Těsto je jemné, kůrčička křupavá a ta vůně – mňam!
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 1 minutemin
Porce 0Chlebová forma má velikost 25×8 cm
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
Na těsto:
3banány
3vejce
80gkokosového oleje
30gjavorového sirupu
40gpekanových ořechů
40gvlašských ořechů
70ghořké čokolády
270gcelozrnné hladké špaldové mouky
1lžička sody
1lžička kypřícího prášku do pečiva
1lžička mleté vanilky
špetka soli
Na posypání
pekanové ořechy
vlašské ořechy
Instrukce
Banány a vejce rozmixujte na hladké pyré. Kokosový tuk rozpusťte a přilijte do směsi (dejte pozor, aby nebyl horký). Dále přilijte javorový sirup a promíchejte.
Ořechy a čokoládu nasekejte nahrubo. Ve větší míse promíchejte s moukou, sodou, kypřicím práškem, vanilkou a solí. Do sypké směsi vmíchejte banánovou směs.
Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou nebo krupicí. Těsto na banana bread nalijte do formy, uhlaďte a posypejte nasekanými ořechy. Pečte při 180 °C po dobu 45 minut.
Krátce po upečení vyndejte z formy na mřížku, nechce vychladnout a voilà – banánový chlebík je na světě!