Dostali jsme chuť na dobrou bagetku. Napadl mne vlastní recept. Rád v kuchyni improvizuji a nikdy nědělám stejnou věc jako minule.Koupil jsem celozrnou bagetku cca 30 cm. Nakrájel jsem si na malé kousky kuřecí prsa, trochu je rukou rozmělnil, dal do misky. Přidal jsem krakonošovo koření, nasekaný česnek, bazalku, červenou papriku a promíchal. Vše řádně promíchal, přikryl igelitem a dal do ledničky odležet.
Asi po půl hodině jsem maso vyndal, přidal jsem majonézu, hořčice, a na drobno nasekanou kyselou okurku.Promíchal. Na pánev jsem nalil olej a když byl rozehřátý přidal jsem maso. Musí být každý kousek od sebe. Když se zprudka opečeče na jedné straně, otočíme a ubereme na plameni.Po pěti minutách maso vyjmeme na talířek.
Bagetku rozkrojíme na půl a ještě rozřízneme podél. Pomažeme dipem a posypeme petrželkou. To si můžeme připravit, když se peče maso. Přidáme maso a polijeme ještě dipem. Dáme rajčátka a krájenou papriku. Pokud zbyla petrželka, ještě posypeme.
DOBROU CHUŤ1ks - Celozrná bageta 6lžíce - majolka2lžíce - hořčice plnotučná1lžíce - hořčice kremžská1ks - kyselá okurka20dkg - kuřecí prsa8ks - rajčátkašpetka - petrželkašpetka - pažitkapodle potřebyks - krájená paprika2lžíce - olej řepkový1lžička - krakonošovo kořenístroužek - česnek nasekanýlžička - mletá paprika červená nepálivápříprava - 15vaření - 10