Nudle jsou oblíbenou rychlovkou z restaurace, ale často nevíte, co v nich vlastně je. Když je připravíte doma, můžete do jídla přidat přesně to, co máte rády!Recept na Asijské nudle jsem kdysi okoukala od Kluků v akci, ale dlouho jsem si ho předělávala podle svého. Především výběru zeleniny se meze NEKLADOU, můžete tam dát vše, co máte rádi a je to zrovna doma.Všechnu zeleninu si nejdříve očistíme a pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor lze nastrouhat. A brokolici spaříme horkou vodou a pak obereme na malé růžičky.Nejprve do větší pánve (wok) na olej dáme na plátky nakrájenou asi půlku z jedné hlízy zázvoru, pak přidáme cibulku, chvíli dusíme a potom postupně přidáváme zeleninu podle toho, jak je tvrdá a jak dlouho se musí dusit. Takže začnete třeba kedlubnou, pak celer, mrkev, petržel, řepu, červenou papriku, později fazolové lusky, potom tmavou část pórku, světlou část a úplně nakonec již spařenou brokolici. Podle potřeby podléváme zeleninovým vývarem a vše dusíme do změknutí.Nakonec ochutíme omáčkami. kdo má doma, může použít i rybí omáčku, já dávám sojovku a chilli sojovou. Sůl není třeba, ale to je na každé z vás.Instantní nudle dáme do mísy (já je rukama nejprve polámu) a zalijeme zbylým horkým vývarem. Přiklopíme pokličkou. Po třech minutách scedíme a přidáme do zeleniny. Ihned podáváme. Ozdobíme zelenou petrželkou a třeba ředkvičkou.Jídlo je výborné, vcelku rychlé (nejdéle trvá ta příprava veškeré zeleniny)..Dobrou chuť přeje Hudlenka