Vytisknout recept
Propláchneme rýži a dáme ji uvařit do mléka se špetkou soli a trošičkou Stévie (cukru).
Často mícháme, aby se nám rýže nepřipálila a vaříme ji do měkka.
Přidáme kousek másla.
Poté přendáme do mísy a zase mícháme, aby vychladla.
Přidáme 3 žloutky a z bílků si uděláme pomocí špetky soli tuhý sníh.
Ten vmícháme do rýže.
Pečící formu vymažeme kouskem másla a navrstvíme polovinu rýže,
na to poskládáme ovoce a nahoru druhou polovinu rýže.
Já jsem ještě pokladla kousíčky másla nahoru.
Dáme upéci do předehřáté trouby asi na 160°na 45 minut.
Povrch musí zezlátnout.
A oběd je na stole, dobrota.
Hudlenka
ks - rýže (podle počtu lidí)ks - mléko (min. litr)ks - špetka soli, lžička Stévie3ks - vejceks - švestky (meruňky)ks - máslo (na vymazání pečící nádoby a do rýže)příprava - 120vaření - 45