Sekaná není tak složitá na přírpravu jak se zdá. Jak ale docílit toho aby byla štavnatá a správně kořeněná? Vyzkoušejte tento recept na sekanou jako od maminky.
Postup:
Do misky s mletým masem přidáme vejce, nasekanou petrželku, česnek.
Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
K této směsi přidáme smetanu a strouhanku. Tu přidáváme postupně během míchání dle potřeby (většinou podle velikosti vajec.
Z takto připravené směsi vytvarujeme bochánek, vložíme do pekáče a podlijeme vodou.
Pečeme na 200 ℃, 10 minut, poté snížíme teplotu na 150 ℃ a pečeme 45 minut .1kg - mleté maso : ½ hovězí ½ vepřové 3ks - vejce1ks - svazek petrželky3stroužek - česnek1lžička - sůl1lžička - pepř1lžička - tymiánu100ml - smetana100g - strouhanka100ml - vodapříprava - 70vaření - 55