Chuťově naprosto vynikající pokrm, na kterém nás zdrží jen příprava bramboráčků dle počtu strávníků. Fazole koupíme v plechovce, smícháme, prohřejeme, případně přidáme trošku chilli koření, pokud fazole nejsou pikantní. Jídlo vhodné i pro vegetariány.
Bramboráčky - brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, slijeme přebytečnou tekutinu. Zalijeme zlehka mlékem, aby nám brambory nezhnědly, přidáme dvě vajíčka, koření a zahustíme pár lžicemi ovesných vloček a troškou polohrubé mouky.
Smažíme na malé vrstvě oleje v lívanečníku, po usmažení položíme na papírové ubrousky, aby nám vytáhly z bramboráčků přebytečný tuk.2ks - fazole - plech - různé druhy1/2ks - papriková směs sklenička2-3lžíce - kečup ks - na bramboráčky podle počtu strávníků:ks - syrové brambory najemno strouhané2ks - vejce 1dcl - mléko ccaks - česnek lisovaný, majoránka, sůl, pepř - dle chutiks - ovesné vločky a polohrubá mouka na zahuštění těstaks - olej na smažení bramboráčkůpříprava - 20vaření - 30-40