Na kvašené okurky vzpomínám jako na nezbytný doplněk večeří v létě.Teď se s vámi podělím o recept na ně. Umyjeme okurky, naskládáme je do třílitrové sklenice, proložíme kořením, můžeme podle své chuti přidat i jednu nebo dvě feferonky. Svaříme vodu se solí a horký nálev nalijeme na okurky ve sklenici. Přikryjeme víčkem a necháme v teple tři až pět dní kvasit. Ochutnáme a pokud se nám zdají okurky již dost kyselé, uložíme je do lednice. Moc dlouho nám tam nevydrží. Chleba namazaný sádlem nebo máslem a kyselá okurka je v létě top.1l - voda1ks - mrkev1ks - cibule1ks - kopr15ks - přerostlé okurky nakládačky40g - sůl5ks - celý pepř1lžička - horčičné semínko2ks - bobkový listpříprava - 60vaření - 5