Vytisknout recept
Hovězí na polévku a kosti pořádně omyjeme a dále vařit do hrnce.
Osolíme, přidáme koření a 1 celou cibuli i se slupkou.
Vaříme cca 1,5 hodiny (můžete si mnohem déle)
a pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu v celých kusech.
Z vývaru sbíráme šlem, pokud se vytvoří a pomalu vaříme, aby se hezky táhnul.
Zeleninu jsem zkusila dříve, byla již měkká, tak jsem ji vyndala,
ale vývar jsem vařila slutečně nejméně 2 hodiny.
Zeleninu jsem pak nakrájela na drobno.
Vývar jsem po 2 hodinách přecedila, koření a cibuli vyhodila.
Maso obrala a pokrájela a vše vrátila do již "čistého" vývaru.
Do polévky jsem ještě přidala pažitku a zelenou petrželku z mé bylinkové zahrádky.
Vedle v hrnci jsem zavařila nudle a polévka byla na stole.
Hudlenka
ks - hovězí na polévku, kostiks - sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list1ks - cibuleks - mrkev, petržel, celerks - vodapříprava - 5vaření - 120