Hrách přeberte, propláchněte a vložte do nádoby tak, aby po zalití sahala voda alespoň 3 cm nad hrách. Nechte stát 24 hodin na chladnějším stinném místě. Druhý den vodu slijte, hrách propláchněte, vraťte do nádoby a nechte dalších 24 hodin stát zakryté utěrkou (již bez vody). Totéž opakujte i třetí den.
Následně rozehřejte na pánvi máslo (či sádlo, ghí) a hrách opečte. Promíchávejte minimálně a velmi opatrně. Nakonec přidejte česnek, osolte a opepřete.
Jídlo podávejte horké.
TIP: Můžete přidat i jiné koření a bylinky dle chuti, nebo pučálku udělat ve sladké variantě, kdy přimícháte rozinky (nebo jiné sušené ovoce) a cukrovinky.100g - Hrách (suchý, neloupaný)2lžíce - Máslo (sádlo, ghí)2stroužek - Česnekdle chutišpetka - Sůl, pepř, bylinkypříprava - 15vaření - 10