Dneska jsem udělala k obědu velmi zdravý hlavní chod, na kterém jsme si pochutnali.
Batáty jsem oloupala, nakrájela na kostičky, osolila bylinkovou solí a dala uvařit. Doba varu trvala 15 min. Po slití jsem přidala asi lžíci másla, hrnek ohřátého mléka a rozmixovala na pyré. Pro dochucení jsem přidala mezi prsty sušeného tymiánu. Udržela jsem pyré v teple (pod dekou)
Filé manžel osolil, obalil v Hraščce a pokladl na plech vyložený pečícím papírem, zakapal olivovým olejem.
Mražené fazolky rozprostřel na zbylé místo na plechu, osolil a taky pokapal olivovým olejem. To vše dal do trouby asi na 30 minut na 180°C upéci.
Chutný a zdravý oběd, co říkáte?
Hudlenka
2ks - batáty1hrnek - teplé mlékokousekks - máslo400g - filé350g - fazolky (mražené)2lžíce - Hraška na obalovánípříprava - 15vaření - 30