Těsto:
Mouku prosijeme na vál. Postupně přidáváme cukr, oříšky, máslo a žloutek. Propracujeme vláčné těsto. Necháme aspoň hodinu odpočinout v lednici.
Rohlíčky:
Vyndáme těsto z lednice a vyválíme váleček, který nařežeme na stejné kousky. Z nich utváříme ručně stejně velké rohlíčky.
Pečení:
Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pešeme při teplotě 160°C asi 10 minut. Troubu hlídáme, aby se nám cukroví nepřipálilo.
Po vychladnutí obalujeme rohlíčky v práškovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Rohlíčky jsou naše nejoblíbenější vánoční cukroví. Přeji dobrou chuť!!!21dkg - hladká mouka15dkg - máslo8dkg - práškový cukr7dkg - mleté oříšky vlašské ( lískové )1ks - žloutek1ks - vanilkový cukrpříprava - 45vaření - 10