- Z jablek odřízněte vršek se stopkou a spodní část opatrně vydlabejte tak, aby držela pohromadě a vznikl prostor pro náplň.
- Pokud jste z jablek vydlabali kromě jadřinců i dužinu, nakrájejte ji nadrobno.
- Smíchejte ji s nadrobno nasekanými ořechy, rozinkami, ovesnými vločkami, rumem, medem, skořicí a vanilkovým cukrem.
- Na dno každého jablka vložte kousek másla a navrstvěte náplň.
- Jablko přiklopte částí se stopkou a vršek ještě potřete máslem. Máslem vymažte i dno zapékací misky.
- Do misky vyskládejte jablka, podlijte je do 1 cm vodou a pečte na 170 °C asi 30 minut.
TIP! V třtinovém vanilkovém cukru Amylon s označením kvality BIO najdete 1,5 % bourbonské bio vanilky!
TIP! Horká jablka podávejte s vanilkovou nebo skořicovou zmrzlinou.4ks - větší jablko100g - vlašské ořechy2lžíce - rozinky2lžíce - drcené ovesné vločky50ml - rum3lžíce - medks - špetka skořice1ks - vanilkový cukr20g - máslo1lžička - máslo na vymazání formypříprava - 15vaření - 30