Připravíme si formu, ideálně menší hranatého tvaru. Dáme pečicí papír. 1/2litru vroucí vody nalijeme do misky s 5 lžičkami rozpustné kávy a přidáme 3lžíce kakaa, nejlépe Granko. Necháme vychladnout. Mezitím si v jiné míse smícháme smetanu či jogurt s cukrem. Do formy klademe pișkoty namočené ve směsi kávy a kakaa. Zalijeme rozdělanou smetanou. Na to zase vrstvíme namočené piškoty. Nahoře zalijeme další vrstvou smetany. Vlastně děláme jakoby piškoťák za studena, ale bez ovoce. A posypeme trochou kakaa navrch. Nejlépe přes cedník. Vychladnout do lednice ideálně přes noc. Kdo má rád kávu a dezerty, tak je to spojení chutí v jednom. Dobrou chuť! 5lžička - Káva3lžíce - Kakao Granko1 baleníks - Cukrářské piškotyDle chutiks - Cukr moučka3ks - Zakysaná smetana nebo bílý jogurt1/2l - Vroucí vodapříprava - 30vaření - Uležet přes noc