Caprese salát já osobně miluju odjakživa a dnes vám ukážu moji třošku "počeštěnou" verzi. :-D
Nakrájíme se rajčata na větší kostičky a to samé uděláme se třemi balíčky mozzarely. Poslední balíček mozzarely si na struhadle nastrouháme nahrubo a posypeme tím šikmo nakrájené plátky bagety a dáme do trouby nebo do mikrovlnky zapéct dokud se sýr nerozteče. Do misky, kde je mozzarela a rajčeta přilijeme na dno trochu olivového oleje - v žádném případě oleje nesmí být moc a nesmí nic "plavat". Dále přilijeme zhruba 1-3 polévkové lžíce balsamica - záleží na tom, jak moc to chcete mít silné a kořeněné. Do misky také přidáme dle chuti pepř a sůl a najemno nakrájenou bazalku. Vše zamícháme a necháme zhruba hodinu v lednici. Poté vytáhneme, znovu zamícháme a můžeme servírovat se sýrovou bagetkou.
Na pohled to nevypadá nic moc, ale chuť je výtečná a jelikož jsem líná to tak krásně vychystávat jako v restauracích, tak jsem se na to vybodla a míchám to vše dohromady a pak baštím s rohlíkem, bagetkou nebou "sýrovou bagetkou".
DOBROU CHUŤ!
3ks - velké rajče4ks - mozzarela1-2ks - čerstvá bagetadle chutiks - sůldle chutiks - pepřdle chutiks - bazlkadle chutilžíce - olivový olejdle chutilžíce - balsamico ocetpříprava - 10vaření - 0