Těsto:
160 g hladké mouky
½ lžičky krupicového cukru
½ lžičky soli
115 g másla
Suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme při 180 stupních cca 10 minut.
Na hotové těsto nalijeme náplň připravenou z dýně:
Dýňová náplň:
3 vejce
420 g dýňového pyré
340 g kondenzovaného mléka
165 g tmavého třtinového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 Vanilkového cukru Vitana
1 lžička Perníkového koření Vitana
1/2 lžička Mletého zázvoru Vitana
Všechny suroviny smícháme v hladkou směs, nalijeme na upečený korpus ve formě a pečeme při 160 stupních dalších cca 45-50 minut.
Sněhová čepice:
4 bílky
200 g cukru krupice
Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni v pevný sníh, který naneseme na koláč. Zprudka zapečeme při 200 stupních cca 3-5 minut.160g - hladká mouka1/2lžička - krupicový cukr1/2lžička - sůl115g - máslo420g - dýňové pyré340g - kondenzované mléko165g - tmavý třtinový cukr1lžíce - kukuřičný škrob1ks - Vanilkový cukr Vitana1lžička - Perníkového koření Vitana1/2lžička - Mletý zázvor Vitana4ks - bílek200g - cukr krupice3ks - vejcepříprava - 1vaření - 1