Upečte si lahodnou bábovku plnou zdravých ingrediencí a super-potravin. Dodáte organismu cenné omega3- mastné kyseliny, vlákninu a celou řadu prospěšných vitamínů.
Připravíte ji snadno, rychle a bez vážení.
Co budete potřebovat?
- 2 hrnky špaldové mouky
- 1 kypřící prášek bez fosfátů
- 1 BIO vanilkový cukr
- 1 hrnek třtinového cukru
- 2 vajíčka
- 100 ml kokosového oleje
- Špetku soli
- 3 PL CHIA mouky (mletých CHIA semínek)
- 1 hrnek mléka
- 1 PL kakaového prášku (nebo karobu)
- Kůru a šťávu z 1 BIO citronu
Jak dál?
Předehřejte si troubu na 180 °C.
Formu na bábovku vymažte olejem a vysypejte moukou nebo strouhaným kokosem.
Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh.
V míse smíchejte všechny suché ingredience. Mouku prosejte, aby se provzdušnila. Přisypejte do ní kypřící prášek s vanilkovým cukrem. Přidejte cukr a CHIA mouku.
Směs zalijte mlékem, olejem a přidejte žloutky s citronovou kůrou a šťávou. Dobře promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte bílkový sníh. 2/3 těsta vlijte do formy.
Zbylou 1/3 těsta obarvěte kakaovým práškem. Dolijte do formy a jemně zatočte těsto vidličkou, aby se vytvořil efekt mramoru.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 60 – 65 minut. Než bábovku vyjmete z trouby, proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.
Nechte prochladnout. Vyklopte z formy na podnos a ocukrujte třtinovým moučkovým cukrem.
Dobrou chuť.2hrnek - Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)1ks - Kypřící prášek bez fosfátů1ks - Vanilkový BIO cukr1hrnek - Třtinový cukr2ks - Vajíčka100ml - Kokosový olej1špetka - Sůl3lžíce - CHIA mouka1hrnek - (Rostlinné) mléko1lžíce - Kakaový prášek (nebo karob)1ks - Bio citron (kůra i šťáva)příprava - 20vaření - 60-65