Nejprve dáme vařit vodu do dvou hrnců. Do jednoho dáme sůl a kmín, oloupeme brambory a dáme je uvařit. Do druhého dáme spařit do vroucí vody zelí, které před tím nakrájáme na širší plátky. Zelí vyndáme z vroucí vody a necháme chvíli vychladnout. Mezi tím dáme do hlubokého talíře či mísy vejce, která osolíme, přidáme hladkou mouku a pivo a rozšleháme vidličkou. Do směsi namočíme vychladlé plátky zelí, které následně obalíme ve strouhance a osmahneme v rozpáleném oleji na pánvi.
Mezi tím se nám uvaří i brambory, které slijeme.
Na talíř dáme brambory které omastíme rozpuštěným máslem. Na syrové zelí, které nám ještě zbylo dáme smažené obalené zelí, strouhanou mrkev a řepu.
Kdo má rád, může si dát i tatarku.
Dobrou chuť. ;-)1ks - zelí hlávkové menší1hrnek - strouhanka2ks - vejce2lžíce - hladká mouka1lžička - sůl4ks - brambory1/8ks - máslo1špetka - kmín1ks - mrkev strouhaná1ks - červená řepa strouhanáks - olej1/2dcl - pivo světlépříprava - 5vaření - 25-30