Milé dámy, kuchařky a mlsalky,*gift**gift**gift*
posílám Vám receptík na velikonočního beránka;-);-). Už se těšíte na Velikonoce? Já moc! Strašně ráda maluji vajíčka a ráda dodržuji tuto tradici. Tady je pro Vás recept:
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve si v míse smícháme smetanový jogurt z Valašska s vejci, olejem a cukry. Poté přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme a následně můžeme vmíchat, dle vlastní chuti, mandle, rozinky, kandované ovoce. Jakmile máme těsto hotové nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané beránkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova cca 50 minut. Po vyjmuti z trouby necháme částečně vychladnout a pak vyklopíme z formy. Po vychladnutí můžeme dozdobit bílkovou či čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.:-*:-*:-*
Beránka můžeme udělat i mramorovaného, pokud polovinu těsta obarvíme kakaem. Lze upéct i jako bábovku.
Napište mi, zda jste vyzkoušely! A klidně připojte fotky, ráda se podívám.
Mějte krásný den.
Pavlína:-*400g - Smetanový jogurt2ks - vejce180g - cukr krupice1ks - vanilkový cukr400g - polohrubá mouka150ml - olej1ks - prášek do pečivašpetka - Citronová či pomerančová kúra1hrst - nasekané ořechyks - kandované ovoce nebo sušené meruňky případně jiné sušené ovocepříprava - 100 minvaření - 50 min