Tento luxusní pikantní salát je nejen velmi chutný, ale představuje také vitaminovou bombu. Svou chutí připomíná řecký salát, ale je výraznější. Báječně se hodí na podzimní a zimní období, kdy je u nás nedostatek čerstvé zeleniny.
Postup: Čínské zelí omyjeme pod studenou vodou, okapeme a nakrájíme na nudličky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky, červenou papriku a rajče také na jemné kostičky, olivy celé. Vše smícháme v míse a zalijeme připraveným a dokonale rozpuštěným dressingem. V lednici můžeme vychladit. Podáváme jako přílohu k pokrmu nebo samostatně jako lehkou večeři s mírně opečenou bagetkou.
Dressing: 4 lžíce octa, 4 lžíce cukru krupice, 8 lžic olivového oleje, sůl, pepř, 2 vrchovaté lžíce oregana, 5 stroužků česneku a více dle chuti, 300 - 400 ml vody