Go Back

Malinové smoothie/koktejl

Vytisknout recept
Letní osvěžující malinové smoothie s mátou:Do Smoothie mixéru ( já mám mixér od DOMO za 699kč) vložit maliny spolu s lístky máty a vodou a umixujeme poctivě do pěny.. Maliny pustí hodně šťávy,takže voda a ni není nutná.. Nápoj je velmi lahodný a zdravý.
 
Toto šťavnaté ovoce pomáhá díky obsahu vitamínu C posilovat imunitu. Vitamin A spolu s přírodním barvivem antokyanového zbarvení brání změnám očí, které způsobují šeroslepost a zákaly. Při látkové výměně pomáhá komplex vitamínů B. Zároveň také působí proti stresu a migréně. Minerální látky fosfor a železo pomáhají při krvetvorbě, správné funkci srdce a nervové soustavy a vápník se zas stará o zdravé kosti a zuby. Na mužskou i ženskou sexuální výkonnost příznivě působí zinek, který je v zrnkách.
Obsažené třísloviny pomáhají čistit i střeva a odvádějí z těla přebytečné tekutiny. Čím je barva plodů tmavší, tím větší množství antioxidantů obsahují. Antioxidanty vážou volné radikály a tím chrání tělo před rakovinou. Jsou cenné při léčbě horeček, zánětlivých infekcí a revmatu. Maliny se doporučují i při léčbě cukrovky. Snižují hladinu cukru v krvi, čímž bojují s cukrovkou.
Maliny také podporují hubnutí

Ketony získané z malin jsou v Japonsku používány ve formě tablet nebo náplastí jako doplněk stravy při hubnutí. Čerstvé plody jsou vhodné při jakékoliv dietě, protože zasytí a podpoří trávení. Také odvodňují organismus a čistí střeva, což podporuje správné fungování organismu. Přitom mají jen 240 kJ na 100 g ovoce.

300gks - Maliny
0,5dcks - Voda neperlivá
ks - tři lístky máty + lístky na dozdobení
příprava - 10minut
vaření - 0
Kategorie Nápoje
Uvařila Veronika Švadlenková