1kgSherry rajčátka ( Nebo kterákoli jiná, která máte po ruce)
12ksBazalka čerstvá
1špetkaBazalka sušená
2lVoda
1špetkaSůl
2stroužekČesnek
2dclSmetana
1lžičkaZakysaná smetana
1hrstParmezán
1lžičkaOlivový olej
Instrukce
Drahá děvčátka, také se Vám stane, že koupíte rajčata, když jsou třeba v akci, a po několika salátech tiše trpíte při pohledu na to, jak Vám v ledničce hnijí? Mě se to stává často. Z větších rajčat udělám vždy lečo, ale z sherry rajčátek se dělá špatně a tak jsem přešla na zbavování se jich tímto způsobem:Postup: Na olivovém oleji orestujte česnek - poté vložíme do hrnce rajčátka, restujeme s česnekem jen chvilinku a zalejeme vodou.Je vlastně na Vás, jaké máte doma množství rajčátek a jaké množství použijete. Je to hlavně o tom, že rajčátka mají být ve vodě ponořeny, ale nesmí té vody být moc, mělo by to být úměrné, aby byla dobrá finální hustota.Přidáme sůl, sušenou bazalku, kdo má rád - přidá masox ( lze vařit přímo z vývaru). Až se rajčátka povaří, rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme smetanu, cukr, popřípadě ještě sůl.Pro servírování zvolíme hlubší talíř, na polévku dáme ještě lžičku zakysané smetany a parmezánu, 2 lístečky bazalky.TIP: pokud chcete zvolit polévku jako hlavní chod, třeba na večeři, doporučuji uvařit si zvláště noky, posléze je dát do talíře a přelít touto polévkou, je to skvělá kombinace, která dokonale zasytí.*wine**wine*:-**heart*