Nejdříve vyšlehejte vejce (alespoň deset minut) do nadýchané bílé hmoty. Přidejte vidličkou pořádně rozmačkané zralé banány (pokud budou tvrdé, mohou v chlebu během pečení zhořknout), olej, vlažnou vodu a špetku soli. Nakonec přisypte směs muk promíchané s ořechy a kypřícím práškem do pečiva.
Promíchejte těsto, aby se ingredience spojily a vlijte do vymazané a vysypané formy. Těsto je opravdu řídké. Ze začátku jsem měla strach, že z tak řídkého těsta nevznikne nic moc skvělého, ale naštěstí jsem se mýlila.
Vložte do předem vyhřáté trouby na zhruba 170 až 180 stupňů a pečte cca 50 minut. Jestli je chlebík hotový zkontrolujte špejlí, zda je po vytažení suchá. Chvíli nechte vychladnout a vyklopte z formy. Výsledkem je vláčný, jemný a nepřeslazený chlebíček, na kterém si pochutná celá rodina. 4ks - vejce1špetka - sůl3lžíce - olej100ml - vlažná voda5lžíce - pšeničný sirup (med nebo jiný sirup)3ks - banán60g - jemně namleté vlašské ořechy70g - pohanková mouka100g - tapioková mouka70g - jáhlová mouka2lžička - kypřící prášek do pečivapříprava - 15vaření - 50