Co zkusit zpestřit oběd či večeři lahodným salátem? Petra H. doporučuje i jako přílohu!Neoloupanou celou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca hodinu na 200 stupňů Celsia.Upečenou řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky.Jablka oloupeme (nemusí být) a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako řepu.Připravíme si zálivku: šťáva z 1 pomeranče, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balsamika (nebo citrónové šťávy), 1 lžička medu - důkladně promíchatŘepu s jablky smícháme se zálivkou, dle chuti osolíme, opepříme.Dáme na talíř, ozdobíme vlašskými ořechy a lístky čerstvé bazalky.CHUTNÁ VÝBORNĚ ! [x]Tip:Velcí jedlíci mohou doplnit kousky sýra (kozí, mozzarela ...)