Kapustové rolky
Nakrájenou cibuli, slaninu a česnek orestujeme na oleji, přidáme žluté vnitřní listy kapusty nakrájené na nudličky. Orestujeme, podlijeme vodou a 250 ml smetany, svaříme do změknutí. Na konec zahustíme 1 žloutkem. Hotovou směs dochutíme solí a pepřem.
Velké listy kapusty vložíme do vroucí vody a minutu necháme vařit, poté listy vyndáme do studené vody s ledem. Listy plníme směsí.
Omáčka z bílého vína
Nadrobno nakrájenou šalotku orestujeme na oleji, zalijeme bílým vínem, svaříme, přidáme 250 ml smetany, provaříme a zjemníme máslem. Dochutíme solí a pepřem.
Slaninové chipsy
Uzený bok nakrájíme na tenké plátky a zprudka orestujeme na oleji do zlatova.
Bramborák
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na hrubé straně. Postupně vymačkáváme vodu, zajistíme si tak lepší směs pro vláčné bramboráky.
Přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a trochu vlažného mléka. Směs pořádně promícháme. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír a vložíme na cca 1 minutu do mikrovlnné trouby.
Náš tip
Uzený bok s česnekovými floky můžete podávat studený, pokrájený na tenké plátky k pivu nebo vínu. Bílé nebo růžové víno se k boku hodí spíš než červené. Uzený bok můžete také použít k přípravě „bohatýrské“ snídaně s vajíčkem. Dobrou chuť.