Vytisknout recept
Jak jsem psala v minulém receptu, z jedné slepice (kuřete) lze udělat nejen velmi dobrý a kvalitní vývar, ale také maso na paprice (na smetaně)
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes min
Čas vaření 20 minutes min
Celkový čas 25 minutes min
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková
- Obrané maso z prsou a nohou slepice
- 1 cibulka
- 1 rajský protlak
- 3/4 litru slepičího vývaru
- 1 - 2 lžíce červené papriky
- sůl pepř
- 2 lžíce mouky na zahuštění
- smetana na vaření
- 2 lžíce oleje
Do hrnce dáme olej, na rozpálený pak orestovat cibulku. Hned posolíme.
Po chvíli přidáme maso, které já mám obrané, bez kostí. Zamícháme.
Přidáme sypanou papriku, rajský protlak, promícháme.
Přilejeme vývar.
Za chvíli je základ hotový, Protože maso již bylo měkké.
Omáčku zahustíme, dochutíme.
Přidáme smetanu.
Podáváme s knedlíky, těstovinami nebo s rýží, jaké jsou vaše chutě.