1Brambory umyjeme a ve slupce vaříme na mírném plameni do změknutí. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a jemně osolíme.
2Cibuli nakrájíme nadrobno, medvědí česnek na větší kusy. Otrháme listy petržele a jemně nakrájíme. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a prošleháme.
3Na středně velkou pánev vlijeme olej a usmažíme cibulku. Přidáme brambory a chvíli je opékáme. V průběhu mícháme. Přidáme medvědí česnek a petrželku. Jakmile bylinky zavadnou, přilijeme vejce a přikryjeme pokličkou. Smažíme několik minut dokud nejsou vejce i na povrchu hotová. Případně můžeme omeletu pomocí talíře otočit a opéct i z druhé strany. Jakmile je tortilla hotová, posypeme strouhaným sýrem.
4Podáváme se salátem, který zakápneme citronovou šťávou.