Tento velmi rychlý a lehký salát s krevetami podle kuchařky The 1:1 Diet od Lukáše Vrány může sloužit i jako zajímavý tip pro ty, kteří mořským plodům běžně neholdují a mají trochu obavy je ochutnat.
Kategorie Salát
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila Zita Kolínská
Ingredience
400gledového salátu
400gmražených vyloupaných krevet
Šťáva z 1 citrónu
30gstrouhaného parmezánu
Čerstvě mletý černý pepř
Instrukce
Mražené krevety necháme povolit, a poté na pánvi několik minut podusíme, dokud nezískají růžovo-oranžovou barvu.
Osolíme a opepříme podle chuti.
Do hlubokých talířů nebo misek natrháme ledový salát. Můžeme jej mírně osolit a opepřit, zlehka pokapeme citronovou šťávou a důkladně promícháme.
Nahoru položíme hotové krevety a ozdobíme trochou parmezánu.
Krevety můžeme ochutit pár kapkami citronu, česnekem, bylinkami nebo chilli.