Go Back
+ servings

Dvoubarevné sušenky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Na tmavé těsto:

  • 150 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 30 g oleje
  • 1 lžička skořice
  • 2 polévkové lžíce datlového sirupu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 g nasekaných mandlí
  • špaldové mléko podle potřeby

Na světlé těsto:

  • 150 g pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 30 g oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 1 polévková lžíce rýžového sirupu
  • rýžové mléko podle potřeby

Instrukce

  • Obě těsta připravte tak, že nejprve dobře promícháte suché ingredience.
  • Postupně přidávejte tekuté přísady, abyste získali pevné, ale pružné těsto.
  • Pomocí pečícího papíru rozválejte tmavé těsto a vytvořte obdélník.
  • To samé se světlým těstem.
  • Na tmavé těsto položte světlé těsto a podélně je smotejte.
  • Opět s pomocí pergamenového papíru vytvořte jakýsi salám. Dejte do mrazáku a předehřejte troubu na 180°C.
  • Těsto samozřejmě nesmí zmrznout, je tam pouze ke zpevnění, aby se lépe krájelo. Jakmile je trouba nahřátá, nakrájejte těsto na plátky a pečte asi 15-20 minut.