Při grilování nejrůznějších druhů nakládaných mas v marinádách všeho druhu nebo lahodných klobás si už málokdo z nás uvědomí, co tomuto komfortu, který dnes máme, předcházelo. Výroba průmyslově vyráběných uzenin se datuje na přelom devatenáctého a dvacátého století. Díky zrychlení výroby se produkty výrazně zlevnily, a kromě zvěřiny byla k jejich výrobě využívána i jiná masa. Staly se běžně dostupnější. Dnes už existuje celá řada výrobců a výrobků. Mnozí z nás si potrpí na ruční výrobu klobás nebo párků, většina ale dává přednost právě té průmyslové, a to s ohledem na čas, který nám mnohdy chybí. Čas hraje také rozhodující roli v přípravě pochoutek na grilu. Jednak se pokrmy připravují venku v přírodě nebo pěkném prostředí zahrady, a pak se jedná o skutečně rychle připravený oběd nebo večeři, která navíc skvěle chutná. Jogurtové dipy pak chuť znásobí, podtrhnou a rovněž nejsou časově vůbec náročné. Mlékárna Valašské Meziříčí pro nadcházející letní teplé dny přináší několik tipů na využití svých lahodných smetanových jogurtů či kysaných výrobků. Dají se konzumovat i jako samotná příloha anebo osvěžující nápoj. Lze do nich přimíchat i nejrůznější bylinky z Vaší zahrádky. Fantazii a chutím se meze nekladou.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutesmin
Čas vaření 5 minutesmin
Celkový čas 10 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
2lžíce sušených rajčat naložených v oleji s olivamimůže být bez oliv
hrst vlašských ořechů
1Bílý jogurt z Valašskalze použít i Kysanou smetanu
sůl
pepř
Instrukce
Všechny ingredience smícháme v mixéru a rozmixujeme do hladka.
Tímto získáme jemný dip.
Pokud máte radši dip s kousky ingrediencí, tak můžete sušená rajčata nakrájet a ořechy nasekat.
Nakrájené kousky poté vmícháme do jogurtu.
Vytvoří tak zajímavou strukturu.
Dip dochutíme solí a pepřem dle chuti a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici.