Go Back
+ servings

Omeleta s krevetami a špenátem - rychlý a chutný recept!

Vytisknout recept
U vyloupaných krevet oceníte rychlou přípravu, navíc jsou zdrojem lehce stravitelných bílkovin, vitaminů a minerálů, zejména selenu, zinku, vápníku a jódu. Recept je podle kuchařky Lukáše Vrány, výživového poradce komplexního programu The 1:1 Diet.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 osoby
Uvařila Zita Kolínská

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2-4 stroužky česneku
  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • 200 g mražených vyloupaných krevet
  • čerstvě mletý černý pepř

Instrukce

  • Krevety dáme předem rozmrazit.
  • Na pánvi zlehka orestujeme nakrájený česnek, přidáme krevety a opékáme v jedné vrstvě přibližně 2 minuty.
  • Vmícháme špenát. Opepříme dle chuti a restujeme další 1-3 minuty. Krevety pustí vodu, takže počkáme, dokud se tato nevypaří. Správně tepelně upravené krevety mají po celém povrchu růžovo-oranžovou až načervenalou barvu. Nesmí zůstat našedlé a sklovité.
  • Mezitím si v misce rozšleháme vejce a na druhé pánvi z nich připravíme omeletu, kterou následně naplníme krevetovou směsí.
  • Rozdělíme na dvě porce a podáváme.