Go Back
+ servings

Hermelínová pomazánka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 140 g hermelínu
  • 85 g šunky
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce mléka
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • ½ cibule
  • špetku soli
  • špetku mletého černého pepře
  • zelenou petrželku na ozdobu

Instrukce

  • Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Totéž platí pro cibuli, i tu oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku a sýr Hermelín nakrájíme na malé kostičky.
  • Nakrájené suroviny vložíme do mísy, přidáme majonézu a mléko. Lehce osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme.
  • Před podáváním necháme alespoň hodinu odpočinout v chladničce. Znovu promícháme a podle potřeby, pokud se nám zdá málo slané, tak dosolíme.