Go Back
+ servings

Okurkový salát s popencem

Vytisknout recept
Alternativa na tzaziky. Když začínáme sbírat popenec, znamená to, že již opravdu začala nová bylinkářská sezona. Tento častý plevel luk a polí je drobná bylina, v trávě se těžko hledá, ale sytě fialové květy zářící od konce března vždy prozradí, kde se skrývá. Sbírá se celá kvetoucí nať. Nemusíte pospíchat, neboť doba kvetení je dlouhá, trvá až do června.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Celkový čas 10 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • hrst čerstvého popence
  • 1 okurka
  • 1/3 daikonu
  • 3 lžíce kvašené zeleniny
  • 3 lžíce tofunézy /tofu tatarky
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • klíčky ředkvičky

Instrukce

  • Omyjeme zeleninu, oloupeme daikon a okurku, nastrouháme je na hrubo. Popenec nasekáme na drobno.
  • V míse smícháme daikon, okurku a popenec, přidáme šťávu z citrónu, tofunézu a prolisujeme česnek. Promícháme.
  • Ozdobíme kvítky popence a klíčky.