Alternativa na tzaziky. Když začínáme sbírat popenec, znamená to, že již opravdu začala nová bylinkářská sezona. Tento častý plevel luk a polí je drobná bylina, v trávě se těžko hledá, ale sytě fialové květy zářící od konce března vždy prozradí, kde se skrývá. Sbírá se celá kvetoucí nať. Nemusíte pospíchat, neboť doba kvetení je dlouhá, trvá až do června.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Celkový čas 10 minutesmin
Porce 1osoba
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
hrst čerstvého popence
1okurka
1/3daikonu
3lžíce kvašené zeleniny
3lžíce tofunézy /tofu tatarky
2stroužky česneku
šťáva z 1/2 citrónu
klíčky ředkvičky
Instrukce
Omyjeme zeleninu, oloupeme daikon a okurku, nastrouháme je na hrubo. Popenec nasekáme na drobno.
V míse smícháme daikon, okurku a popenec, přidáme šťávu z citrónu, tofunézu a prolisujeme česnek. Promícháme.