Fazolový guláš s bramboráčky
Vytisknout recept
U nás velmi oblíbené jídlo, vcelku rychlovka. Bramborák vyžaduje svůj čas.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes min
Čas vaření 20 minutes min
Celkový čas 40 minutes min
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková
- 1 plechovka fazolí
- 1 cuketa
- 2-3 papriky
- 1 cibule
- 1 klobása
- 2 lžíce oleje
- 1 krabička pasatte rajčat
- 4-5 brambor
- česnek
- vejce
- kapka oleje na pánev
- koření na bramboráky
- vločky
Pokrájela jsem si všechnu zeleninu a rozdělila podle druhů.
Na pánev Wok jsem dala trochu oleje, přidala červenou papriku (je nejtužší)
Po třech minutách jsem přihodila zelenou papriku
Potom cibuli a nakonec cuketu.
Vše jsem osolila, opepřila.
Přihodila na kostičky šunkovou klobásu.
Nechala jsem podusit, dokud zelenina nebyla měkká.
Přidala jsem fazole z plechovky, dnes červené v nálevu.
Poté jsem nechala propojit chutě.
Když se vše spojilo, přidala jsem rajčatovou šťávu a provařila.
Dochutila.
Bramborák:
Nastrouhané brambory najemno, česnek, sůl, pepř, majoránka, tymián, vejce a dvě hrsti vloček
jsem smíchala v míse a nechala chvíli odležet.
Poté jsem usmažila na téměř suché pánvi.