Go Back
+ servings

Fazolový guláš s bramboráčky

Vytisknout recept
U nás velmi oblíbené jídlo, vcelku rychlovka. Bramborák vyžaduje svůj čas.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 plechovka fazolí
  • 1 cuketa
  • 2-3 papriky
  • 1 cibule
  • 1 klobása
  • 2 lžíce oleje
  • 1 krabička pasatte rajčat
  • 4-5 brambor
  • česnek
  • vejce
  • kapka oleje na pánev
  • koření na bramboráky
  • vločky

Instrukce

  • Pokrájela jsem si všechnu zeleninu a rozdělila podle druhů.
  • Na pánev Wok jsem dala trochu oleje, přidala červenou papriku (je nejtužší)
  • Po třech minutách jsem přihodila zelenou papriku
  • Potom cibuli a nakonec cuketu.
  • Vše jsem osolila, opepřila.
  • Přihodila na kostičky šunkovou klobásu.
  • Nechala jsem podusit, dokud zelenina nebyla měkká.
  • Přidala jsem fazole z plechovky, dnes červené v nálevu.
  • Poté jsem nechala propojit chutě.
  • Když se vše spojilo, přidala jsem rajčatovou šťávu a provařila.
  • Dochutila.

Bramborák:

  • Nastrouhané brambory najemno, česnek, sůl, pepř, majoránka, tymián, vejce a dvě hrsti vloček
  • jsem smíchala v míse a nechala chvíli odležet.
  • Poté jsem usmažila na téměř suché pánvi.