Go Back
+ servings

Domácí cereálie

Vytisknout recept
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Mleté ovesné vločky 150 g
  • Mandle loupané 50 g
  • Mleté lněné semínko 20 g
  • Kakao 20 g
  • Arašídové máslo 2 lžíce
  • Sirup z agáve 3 lžíce
  • Jablečné pyré s mangem 60 g
  • Sůl 1 špetka
  • Ovesný nápoj

Instrukce

  • Ovesné vločky a mandle rozmixujte na mouku. Smíchejte s kakaem, mletým lněným semínkem, arašídovým máslem, agáve sirupem, ovocnou přesnídávkou a špetkou soli.
  • Vypracujte na hladké těsto, které nechte 10 minut odpočinout, poté ho rozdělte na 4 části.
  • Z každé z nich vyválejte tenkého hada, kterého pak rozkrájejte na malé kostičky. Pokud chcete výsledný tvar kulatý, vytvarujete je jednotlivě na kuličky.
  • Pečte 20 minut na 180 °C na plechu s pečícím papírem.
  • K servírování jsou cereálie skvělé s ovesným nápojem či do kokosového jogurtu.