Go Back
+ servings

Ryby v mandlích

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 4 porceoblíbené ryby á 180 g - mražené nebo chlazené
  • 1 lžičkasoli
  • 4 špetkymletého bílého pepře
  • 250 mlsmetany na vaření
  • 1 lžícerajčatového protlaku
  • 5 lístkůčerstvé bazalky - drobně nakrájené
  • Na posypání
  • 3 lžícemandlových lupínků
  • Na vymazání
  • 2 lžícemásla

Instrukce

  • Troubu rozehřejeme na 190 ° C .
  • Zapékací misku vymažte máslem.
  • Porce ryby uložte do zapékací misky , osolte je ,opepřete a posypte bazalkou .
  • Ve smetaně rozmíchejte rajčatový protlak a ryby přelijte.
  • Nakonec ryby posypte mandlovými lupínky.
  • Rybu pečte 25 – 30 minut v předehřáté troubě . Před podáváním můžete rybu ozdobit bazalkou .