Pokud použiješ hovězí játra, doporučuju je předem namočit alespoň hodinu v mléce, můžeš i přes noc. Namáčení se provádí pro zlepšení chuti, protože hovězí játra můžou mít kovovou pachuť.
Kořenovou zeleninu a cibuli zbav slupky a rozkroj na menší části.
Do středně velkého hrnce dej játra, kořenovou zeleninu, cibuli, sítko s kořením (bobkový list, nové koření, černý pepř) a zalij vodou, aby bylo vše ponořené. Pozor nesol!
Vař pozvolna 30 minut.
Vytáhni játra, zeleninu a sítko s kořením z hrnce a vývar nevylívej.
Játra rozmixuj společně se solí, pepřem a mletou paprikou v mixéru se sekáčkem.
Přilij olivový olej, dál mixuj a postupně přidávej vývar z jater (100 – 200 ml), abys dosáhl/a požadované konzistence paštiky.
Ochutnej a případně dochuť solí a pepřem podle vlastní chuti.
Dej do uzavíratelné skleničky a skladuj v lednici, kde vydrží zhruba týden.