Kuřecí vývar je potřeba mít připravený předem.
Játra zbav tuku, umyj a nakrájej na menší části.
Cibuli oloupej, nakrájej najemno a osmaž s kmínem na trošce řepkového oleje.
Přidej játra, opepři a nechejte zatáhnout. Pozor, nesol, játra by ztvrdly!
Zalij vývarem a nechej pozvolna dusit pod pokličkou 30 minut.
Vytáhni asi třetinu jater z omáčky a zbytek rozmixuj v hrnci dohladka ponorným mixérem.
Mouku rozmíchej v mléce a pomalu za stálého míchání nalévej do omáčky. Dobře míchej, aby se neudělaly hrudky.
Povař cca 10 minut a pak případně dolaď konzistenci – pokud je omáčka moc řídká, přidej další mouku rozmíchanou v trošce mléka. Pokud moc hustá, přilij trochu vývaru a nechej ještě provařit.
Ochutnej a osol podle svojí chuti a nakonec vlož celá játra.
Podávej s rýží uvařenou v rýžovaru nebo fitness celozrnným kynutým knedlíkem.