Troubu rozehřej na 180 °C nebo 200 °C, podle toho, jestli chceš cizrnu méně či více křupavou, mně více chutná méně propečená.
Nálev z cizrny slij a cizrnu dobře propláchni pod studenou vodou.
Cizrnu usuš pomocí papírových utěrek, dej na pečícím papírem vystlaný plech a peč 40 minut na 180 °C nebo 30 minut na 200 °C. Každá trouba peče jinak, proto raději v průběhu kontroluj, já mám plynovou troubu. Cizrna by měla být tvrdá, ale zase ne až příliš. Záleží, jak ti to bude chutnat víc.
Smíchej čokoládu s mlékem a dej na pár sekund ohřát do mikrovlnné trouby na nízký výkon. Já nejraději používám plastovou odměrku. Pozor, ať čokoládu nespálíš. Roztopenou čokoládu dobře promíchej, přidej protein, znovu dobře promíchej a na konec nasypej upečenou cizrnu a dobře promíchej.
Poté hmotu rozprostři na pečící papír, na kterém se cizrna pekla, a pomocí lžičky srovnej všechny zrnka cizrny do roviny.
Pokud chceš, můžeš hmotu nahoře ještě posypat rozdrcenými ořechy, ale navýšíš kalorie.
Dej do lednice ztuhnout ideálně přes noc a druhý den nalámej na tvary a kusy dle vlastní preference. Doporučuju minimálně 10 stejně velkých kousků. Uchovávej v lednici v uzavřené nádobě.