Go Back
+ servings

římský hrách patří mezi nejkvalitnější luštěniny, protože má nejen vysoký obsah bílkovin a vlákniny, ale ve srovnání s ostatními luštěninami obsahuje více esenciálních aminokyselin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů a minerálů.

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 10 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 plechovka cizrny v nálevu ideálně bez soli a cukru
  • 70 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
  • 20 ml nízkotučného mléka
  • 25 g čokoládového proteinového prášku

Instrukce

  • Troubu rozehřej na 180 °C nebo 200 °C, podle toho, jestli chceš cizrnu méně či více křupavou, mně více chutná méně propečená.
  • Nálev z cizrny slij a cizrnu dobře propláchni pod studenou vodou.
  • Cizrnu usuš pomocí papírových utěrek, dej na pečícím papírem vystlaný plech a peč 40 minut na 180 °C nebo 30 minut na 200 °C. Každá trouba peče jinak, proto raději v průběhu kontroluj, já mám plynovou troubu. Cizrna by měla být tvrdá, ale zase ne až příliš. Záleží, jak ti to bude chutnat víc.
  • Smíchej čokoládu s mlékem a dej na pár sekund ohřát do mikrovlnné trouby na nízký výkon. Já nejraději používám plastovou odměrku. Pozor, ať čokoládu nespálíš. Roztopenou čokoládu dobře promíchej, přidej protein, znovu dobře promíchej a na konec nasypej upečenou cizrnu a dobře promíchej.
  • Poté hmotu rozprostři na pečící papír, na kterém se cizrna pekla, a pomocí lžičky srovnej všechny zrnka cizrny do roviny.
  • Pokud chceš, můžeš hmotu nahoře ještě posypat rozdrcenými ořechy, ale navýšíš kalorie.
  • Dej do lednice ztuhnout ideálně přes noc a druhý den nalámej na tvary a kusy dle vlastní preference. Doporučuju minimálně 10 stejně velkých kousků. Uchovávej v lednici v uzavřené nádobě.