Go Back
+ servings

Bulgur, červená quinoa, ječmen

Vytisknout recept
Kombinace zrn, cizrny a koření je poměrně neobvyklá záležitost.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 100 g bulguru
  • 15 g červené quinoy
  • 35 g ječmene
  • 60 g vařené cizrny
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 cuketa nakrájená na 1 cm kostky
  • 1 vanička Knorr Organický jelly bujon zeleninový
  • 1 cm kousek zázvoru nasekaný
  • 80 g řasy wakame
  • Petržel

Instrukce

  • Uvaříme bulgur, quinou a ječmen podle návodu na obalu ve vodě, ve které rozpustíme Knorr Organický jelly bujon Zeleninový. Scedíme a necháme vychladnout.
  • Zrna smícháme s cizrnou.
  • Na oleji osmažíme cibulku s polovinou cukety. Směs rozmixujeme.
  • Do směsi vmícháme druhou polovinu cukety a vaříme 3-4 minuty. Přidáme zázvor a mořské řasy wakame.
  • Do zeleninové směsi vmícháme uvařená zrna a podáváme s petrželí.