Go Back
+ servings

hrachová kaše

Vytisknout recept
Tento sytý pokrm se nejčastěji podává s párkem.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • sůl
  • česnek
  • voda
  • masox
  • hrách
  • majoránka
  • pepř mletý

Instrukce

  • Hrách si předem na noc namočíme ve vodě, po té v téže vodě dáme vařit, dokud hrách trochu nezměkne.
  • Rozmixujeme na kaši, přidáme sůl, masox, pepř, trošku majoránky a česnek.
  • Já osobně nezahuštuji, mám to samo o sobě husté, ale kdo chce hustší, tak já bych doporučila nastrouhaný syrový brambor.
  • Hotovou kaši posypeme do zlatova opečenou cibulkou a jako přílohu párek.