Pokud celý advent pečete cukroví, možná už je toho cukru příliš. Spravte si chuť výtečnými sýrovými hvězdičkami, které se hodí jako perfektní chuťovka k pivu.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 45 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 1 minutemin
Porce 1osoba
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
hladká mouka 130 g
čedar 100 g
parmazán 50 g
máslo 60 g
pivoZlatý Bažant 40 ml
droždílahůdkové 10 g
mletá sladká paprika 1 lžička
sůl
Instrukce
Do mísy nastrouhejte najemno oba sýry, přidejte změklé máslo, prsty vše zpracujte do vlhké drobenky. Poté přidejte mouku, droždí a papriku. Osolte podle chuti a vše znovu prsty zpracujte. Tentokrát do sypké drobenky. Nakonec přilijte vychlazené pivo a vytvarujte těsto. Nezpracovávejte ho příliš dlouho, stačí, aby vám pod rukama vzešla kompaktní hmota. Poté těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do lednice odpočívat.
Troubu předehřejte na 190 °C. Odpočaté těsto vyválejte přes pečicí papír na tloušťku přibližně 1–2 milimetry. Pomocí vykrajovátek vykrojte libovolné tvary, dejte je na plech vystlaný pečicím papírem a pečte v dobře vyhřáté troubě 12–15 minut. Na povrchu by měly být krekry krásně zlatavé. Po upečení je nechte zcela vychladnout.