Zkuste také použít naši Nature's Promise mouku bez lepku nebo špaldová mouka je také zdravější než klasická hladká.
Kvalitní hořká čokoláda by měla obsahovat minimálně 70 % kakaa a kakaové boby. Čokoláda je zdrojem antioxidantů, vlákniny, minerálů a stopových prvků. Doporučený denní příjem kvalitní čokolády je 30 g.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 35 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
400gtmavé čokolády
280gmásla
350gtmavého cukru
6vajec
150ghladké mouky
Instrukce
Troubu předehřejte na 180 °C. Polovinu 200g čokolády dejte do žáruvzdorné mísy, přidejte 280 g másla a na mírném ohni zahřívejte a pečlivě promíchávejte, abyste získali krásně hladký krém.
Nechte mírně zchladnout. Pak vmíchejte 350 g tmavého cukru, 6 vajec a 150 g hladké mouky.
Nakonec vmíchejte druhou polovinu nasekané čokolády a těsto nalijte na máslem vymazaný a pečicím papírem vyložený plech o rozměrech 20 × 30 cm. Pečte 30–35 minut.
Nechte zchladnout a výborné brownies podávejte nakrájené na čtverce. Ozdobit je můžete cukrem nebo kokosem.