Makové rohlíčky s pomerančem a hřebíčkem
Vytisknout recept
Vyzkoušejte tradiční rohlíčky v novém makovém kabátku s pomerančem a hřebíčkem podle cukrářského mistra Josefa Maršálka.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour hod.
Čas vaření 1 hour hod.
Celkový čas 2 minutes min
Porce 60 ks
Uvařila NelaVávrová
- 280 g hladké špaldové mouky
- 210 g másla
- 70 g cukru krupice
- 100 g mletého máku
- 1 pomeranč
- 1 lžička mletého hřebíčku
- špetka soli
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr s pravou vanilkou
- 1 pomeranč
Nastrouháme si kůru z jednoho pomeranče, přidáme k ostatním surovinám a rychle vypracujeme v těsto, ze kterého uválíme malé rohlíčky.
Pečeme dozlatova při 160 °C na plechu vyloženém pečicím papírem.
Po upečení je opatrně obalíme ve směsi obou cukrů s nastrouhanou pomerančovou kůrou. Hotové rohlíčky uložíme ve vzduchotěsné dóze na suchém místě.