Go Back
+ servings

Makové rohlíčky s pomerančem a hřebíčkem

Vytisknout recept
Vyzkoušejte tradiční rohlíčky v novém makovém kabátku s pomerančem a hřebíčkem podle cukrářského mistra Josefa Maršálka.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 2 minutes
Porce 60 ks
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 280 g hladké špaldové mouky
  • 210 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 100 g mletého máku
  • 1 pomeranč
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • špetka soli
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr s pravou vanilkou
  • 1 pomeranč

Instrukce

  • Nastrouháme si kůru z jednoho pomeranče, přidáme k ostatním surovinám a rychle vypracujeme v těsto, ze kterého uválíme malé rohlíčky.
  • Pečeme dozlatova při 160 °C na plechu vyloženém pečicím papírem.
  • Po upečení je opatrně obalíme ve směsi obou cukrů s nastrouhanou pomerančovou kůrou. Hotové rohlíčky uložíme ve vzduchotěsné dóze na suchém místě.