Nejlepší česneková polévka
Vytisknout recept
Výborná česneková polévka, které s přehledem nahradí hlavní jídlo, zahřeje v sychravých dnech a pomůže při kocovině!
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 15 minutes min
Celkový čas 25 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila Monika
- 10 stroužků česneku
- 0,75 l silného hovězího vývaru
- lžíce sádla
- kousek uzeného vepřového boku
- 10 dkg strouhaného eidamu
- vejce
- 2 větší brambory
- majoránka
- sůl
- pepř
- dle chuti chlebové krutony
V hrnci si rozpálíme sádlo a opečeme na něm na kostičky nakrájený uzený bok.
Přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vývarem.
Nakrájíme si oloupané brambory na kostičky, vhodíme do hrnce a vaříme do jejich změknutí.
Na konci přidáme rozšlehané vejce, polévku osolíme, opepříme a vsypeme asi lžíci sušené majoránky.
Pokud je třeba přidat česnek, můžeme jej prolisovat přímo do talíře a zalít horkou polévkou.
Máme-li porci polévky v talíři, zasypeme ji strouhaným sýrem, který se v horké polévce hezky rozpustí.
Nakonec přidáme chlebové krutony.
Dobrou chuť!