Go Back
+ servings

Nejlepší česneková polévka

Vytisknout recept
Výborná česneková polévka, které s přehledem nahradí hlavní jídlo, zahřeje v sychravých dnech a pomůže při kocovině!
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Monika

Ingredience

  • 10 stroužků česneku
  • 0,75 l silného hovězího vývaru
  • lžíce sádla
  • kousek uzeného vepřového boku
  • 10 dkg strouhaného eidamu
  • vejce
  • 2 větší brambory
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • dle chuti chlebové krutony

Instrukce

  • V hrnci si rozpálíme sádlo a opečeme na něm na kostičky nakrájený uzený bok.
  • Přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vývarem.
  • Nakrájíme si oloupané brambory na kostičky, vhodíme do hrnce a vaříme do jejich změknutí.
  • Na konci přidáme rozšlehané vejce, polévku osolíme, opepříme a vsypeme asi lžíci sušené majoránky.
  • Pokud je třeba přidat česnek, můžeme jej prolisovat přímo do talíře a zalít horkou polévkou.
  • Máme-li porci polévky v talíři, zasypeme ji strouhaným sýrem, který se v horké polévce hezky rozpustí.
  • Nakonec přidáme chlebové krutony.
  • Dobrou chuť!