Tento recept jsem si sama vyladila z receptu od známého z Itálie a popravdě od té doby, co ji doma peču, jsme si pizzu jinde nekoupili :)
Kategorie Hlavní jídlo, Vege
Kuchyně Italská
Klíč. slova pizza, vegetariánský
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 4 minutesmin
Porce 4-6 (záleží na velikosti)
Kalorie 210
Uvařila KateřinaNěmečková
Ingredience
550ghl. mouky
1sáček sušeného droždínejlepší Dr. Oetker - zelený sáček
1,5lžičky soli
2lžičky cukru
2lžíce olivového oleje
100mlvlažného mlékapoužívám buď normální nebo ovesné
250mlvody
Sugo
1plechovka rajčat
6lístků bazalky
0,5lžičky tymiánu
1stroužek česneku
Sůl
Cukr
Instrukce
Sugo:
Všechny ingredience rozmixovat, povařit dokud se neodpaří voda, nechat trochu vychladnout.
Těsto:
Zpracujeme těsto, uděláme 2 bochánky, ty pozřeme olivovým olejem, dáme pod igelit na minimálně na 4 hodiny do lednice (většinou dělám den předem - pak zdělávám další 2 dny)
Než půjdeme tvarovat pizzu, vyndáme si těsto na počet požadovaných porcí na chvíli do tepla. Hrubou moukou podsypeme a vyválíme nebo rukama vytaháme základ těsta, položíme na plech s pečícím papírem, potřeme sugem a ozdobíme dle chuti a možností.
Pečeme v troubě na maximální teplotu ( u nás 300 stupňů) cca 3-4 minuty.
TIP: 1 upečenou pizzu vyzdobíme rukolou nebo čerstvou bazalkou
TIP: 2 z nezdělaného těsta můžeme pro změnu usmažit langoše