Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr smícháme s vejci, přidáme mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto, v lednici necháme odležet a ztuhnout. Poté vyválíme nebo vtlačíme na plech. Smícháme všechny suroviny na náplň, kromě máku. Pak si oddělíme cca polovinu, do které vmícháme mák. Na těsto nalejeme obě náplně, buď střídavě, nebo postupně (fantazii se meze nekladou) a dáme péct na cca […]
Nejprve je potřeba připravit korpus - sušenky rozdrtíme buď v robotu, nebo ručně (do sáčku a utěrky a rozdrtíme třeba válečkem), pokud zůstanou větší kousky, nevadí. Smícháme s rozpuštěným máslem, zpracujeme a vtlačíme do formy vyložené pečicím papírem a vymazané. Dáme chladit do lednice (foto č. 1). Lze i předpéct cca na 10 minut v troubě na 140 stupňů Celsia, […]
Den v životě redaktora: Nejen čtení rukopisů a korektury „Redaktorka? To jako píšeš do nějakýho časopisu?“„Ne, já dělám v nakladatelství. Vydáváme knížky.“„Aha, tak to je super ne? To celý den jenom čteš, že?“ Jo, čtu. Málokdy si můžu vybrat co. Nevyžádané rukopisy, redakce rukopisů nebo překladů, korektury. Taky opravuju chyby jiných a snažím se nedělat vlastní. Těžko říct, co je těžší. […]