Stejně jako u nás nedají místní v Jižním Tyrolsku dopustit na perníčky, vanilkové rohlíčky, či skořicové hvězdičky. Ti mají ale své receptury, které si předávají po generace a je tak velmi pravděpodobné, že se od těch tradičních českých budou přeci jenom lišit. Svařené víno, či horké nápoje z místních čerstvých bylinek byste si také neměli nechat ujít. K nim se […]
Jedna ze zásad zdravého stravování zdůrazňuje význam ovoce. V zimě to ale může být s výběrem čerstvého ovoce trochu složitější. Tak proč nezvolit to nejtradičnější a nezakousnout se do krásně vybarveného, voňavého jablka? A pokud jste milovníci sladkých dobrot, tak vás potěší opravdu lahodný jablečný štrůdl podle Andrei Müller z farmy Pirchhof, Roter Hahn. Tak jdeme na to!
Med všichni známe jako lahodnou, lehce stravitelnou, a energeticky hodnotnou potravinu, která obsahuje mnoho cenných výživných látek. Konzumuje se většinou bez úprav s pečivem, nebo jako přídavek do čaje, ovocných šťáv, jogurtu či mléka. Také pekaři a cukráři jej rádi využívají i při přípravě svých pochoutek. Emma Hintner Zingerle z jihotyrolské farmy Peterer-Hof u Rasen-Antholz se s vámi podělila o […]
Věděli jste, že jedlé kaštany mají vyšší energetickou hodnotu než například brambory? Oceňované pochoutky připravené z jedlých kaštanů jsou například kaše vhodné ke zvěřině, ale dá se z nich připravit také velmi chutná polévka. Jednu takovou připravují i na farmách Roter Hahn, konkrétně v šenku Oberlegar u Terlan.