Zadělám kvásek ( trochu mléka, cukru(lžička) droždí). Do zadělávací mísy přeseju mouku, přidam kvásek, sůl, olej a zbytek mléka. Vypracuji pořádně těsto, vložím ho zpět do misy, na povrchu ho naříznu do křížku a nechám přikryté čistou utěrkou kynout asi hodinu (zalezi na tom jake je teplo doma). Kdyz těsto zdvojnasobi, rozdělím ho nejdříve na polovinu. Druhou pulku dám stranou. Z jedne […]
Postup přípravy Veškeré ingredience na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby. Dáme ho tolik, aby těsto šlo vylít na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Ovoce dle sezóny(rebarbora, třešně, jahody, rybíz atd.) omyjeme a nasypeme na těsto. Nakonec si z másla(2 lžíce), cukru(4 lžíce) a mouky(hrubé 5 lžic) vypracujeme drobenku, kterou posypeme na celý koláč.Pečeme ve vyhřáté troubě […]
Počkejte prosím...