Troubu předehřejte na 180 °C a nachystejte si zapékací mísu (30 cm × 40 cm).
Ve větší míse smíchejte ovesné vločky, máslo, mandlovou mouku, třtinový cukr a mléko a z výsledné směsi rukama vypracujte kompaktní hmotu.
Nyní si nachystejte rozmrazené lesní ovoce a rovnoměrně ho rozprostřete do zapékací mísy. Následně si vezměte lžíci a připravenou vločkovou směs po částech přendejte na vrstvu lesního ovoce, kde z vločkové hmoty postupně vytvořte 6 stejně velkých hrudek. Až takto spotřebujete veškerou vločkovou směs, vložte zapékací mísu do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–185 °C dozlatova.
Hotový cobbler nakrájejte na 6 porcí tak, aby každá porce obsahovala 1 vločkovou hrudku. Nakrájený cobbler rozdělte na servírovací talíře, ke každé porci přidejte 200 g odtučněného tvarohu a podávejte.
TIP: Namísto směsi lesního ovoce můžete v receptu použít i jeden určitý druh drobných lesních bobulovin – například samotné borůvky, maliny, ostružiny nebo rybíz.
Nutriční informace na 1 porci: 390 kcal | 30 g bílkovin | 31 g sacharidů | 15 g tukůks - 100 g ovesných vloček celýchks - 50 g másla (pokojové teploty)ks - 60 g mandlové moukyks - 30 g třtinového cukruks - 60 ml polotučného mlékaks - 600 g mražené směsi lesního ovoce (rozmrazené při pokojové teplotě)ks - 1,2 kg odtučněného tvarohupříprava - 15vaření - 35