Bábovka s cuketou a mrkví
Vytisknout recept
Nejprve si očistím a nastrouhám cuketu a mrkev, dám do mísy, aby pustily šťávu.
Do jiné mísy dám suché ingredience - mouky, prášek do pečiva, skořci, kakao (pozor,
aby vám neupadla ruka, jako mně u téhle bábovky), oříšky, (semínka), případně cukr.
Potom přidáme vejce, olej, mléko, já jsem dala lžíci čekankového sirupu a zcela
nakonec vmícháme cuketu a mrkev, které nejprve vymačkáme.
Těsto je dost mokré. Ale o to pak je i bábovka vláčnější.
Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku strouhankou a směs tam vlijeme.
Dáme péci na 170°C cca na 45 minut.
Hotové těsto poznáte tak, že když píchnete špejlí až na dno, zůstane čistá a suchá.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
1ks - cuketa mladá střední2-3ks - mrkev2ks - vejce1hrnek - špaldová mouka celozrnná1hrnek - vločková mouka1/2hrnek - olej1/2hrnek - mléko1/2hrnek - nasekané ořechy nebo semínka1ks - prdopeč2lžička - skořice3lžíce - kakaoks - cukr nebo sladidlo dle váspříprava - 20vaření - 45
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková